Home / PLACEMENT / Infosys Placement Paper Syllabus

Infosys Placement Paper Syllabus

Infosys Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions

Mathematical and Computer Operations

  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions

Question & Answer

Question 1: A dishonest dealer professes to sell his goods at the cost price but uses a weight of 800gm instead of 1kg. Find his real gain percent.

  • 25%
  • 20%
  • 30%
  • None of these

Answer:  AQuestion 2: A sum of money lent out at simple interest amounts to Rs. 720 after 2 years and to Rs. 1,020 after a further period of 5 years. The sum and the rate % are

  • 500, 5%
  • 400, 15%
  • 600, 10%
  • 700, 20%

Answer: 3

Question 3: A train with 90 km/h crosses a bridge in 36 seconds. Another train 100 metres shorter crosses the same bridge at 45 km/h. What is the time taken by the second train to cross the bridge?

  • 61 seconds
  • 63 seconds
  • 62 seconds
  • 64 seconds

Answer: 4Question 4: Ramesh travels 760 km to his home, partly by train and partly by car He takes 8 hours, if he travels 160 km by train and the rest by car. He takes 12 minutes more, if he travels 240 km by train and the rest by car. What are the speeds of the train and of the car?

  • Speed of car = 90 km/h, speed of train = 60 km/h
  • Speed of car = 100 km/h, speed of train = 80 km/h
  • Speed of car = 80 km/h, speed of train = 70 km/h
  • Speed of car = 100 km/h, speed of train = 90 km/h

Answer: 2Question 5: Some students planned a picnic. The budget for food was Rs. 500. But, 5 of them failed to go and thus the cost of food for each member increased by Rs. 5. How many students attended the picnic?

  • 15
  • 25
  • 20
  • 30

Answer: 3

Question 6: After being set up, a company manufactured 6000 scooters in the third year and 7000 scooters in the seventh year. Assuming that the production increases uniformly by a fixed number every year, what is the production in the tenth year?

  • 7850
  • 7650
  • 7750
  • 7950

Answer: 3

Question 7: The average score of boys in an examination in a school is 71 and that of the girls is 73. The average score of the school is 71.8. The ratio of the number of boys to that of the girls that appeared in the examination is

  • 1 : 2
  • 3 : 2
  • 2 : 2
  • 4 : 2

Answer: 4

Question8: The mean monthly salary paid to 75 workers in a factory is Rs. 5,680. The mean salary of 25 of them is Rs. 5,400 and that of 30 others is Rs. 5,700. The mean salary of the remaining workers is

  • 5,000
  • 7,000
  • 6,000
  • 8,000

Answer: 3

Question 9: A sum of Rs. 25 was paid for a work which A can do in 32 days, B in 20 days, B and C in 12 days and D in 24 days. How much did C receive if all the four work together?

  • 14/3
  • 16/3
  • 15/3
  • 17/3

Answer: 2

Question10: A man sold two steel chairs for Rs. 500 each. On one, he gains 20% and on other, he loses 12%. How much does he gain or lose in the whole transaction?

  • 5% gain
  • 2% gain
  • 5% loss
  • 2% loss

Answer: 1

Question11: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  • 22
  • 24
  • 25
  • 26

Answer: 3

Question12: Statements:

  • The prices of petrol and diesel in the domestic market have remained unchanged for the past few months.
  • The crude oil prices in the international market have gone up substantially in the last few months.
  • Statement I is the cause and statement II is its effect
  • Statement II is the cause and statement I is its effect
  • Both the statements I and II are effects of independent causes
  • Both the statements I and II are effects of some common cause

Answer: 3

Question13: Statements: Some actors are singers. All the singers are dancers.Conclusions:

  • Some actors are dancers.
  • No singer is actor.
  • Only (1) conclusion follows
  • Only (2) conclusion follows
  • Either (1) or (2) follows
  • Neither (1) nor (2) follows

Answer: 1

Question14: Statements: Some mangoes are yellow. Some tixo are mangoes.Conclusions:

  • Some mangoes are green.
  • Tixo is a yellow.
  • Only (1) conclusion follows
  • Either (1) or (2) follows
  • Only (2) conclusion follows
  • Neither (1) nor (2) follows

Answer: 4

Question 15:  Statements: All the harmoniums are instruments. All the instruments are flutes.Conclusions:

  • All the flutes are instruments.
  • All the harmoniums are flutes.
  • Only (1) conclusion follows
  • Only (2) conclusion follows
  • Neither (1) nor (2) follows
  • Either (1) or (2) follows

Answer: 2

Question 16: Statements: Some ants are parrots. All the parrots are apples.Conclusions:

  • All the apples are parrots.
  • Some ants are apples.
  • Only (1) conclusion follows
  • Either (1) or (2) follows
  • Only (2) conclusion follows
  • Neither (1) nor (2) follows

Answer: 3

Question 17: Statements: Some papers are pens. All the pencils are pens.Conclusions:

  • Some pens are pencils.
  • Some pens are papers.
  • Only (1) conclusion follows
  • Neither (1) nor (2) follows
  • Both (1) and (2) follow
  • Only (2) conclusion follows

Answer: 3

Question18: A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

  • Between B and D
  • Between B and C
  • Between E and D
  • Between C and E

Answer: 2

Question19: If the room had been brighter, I would have been able to read for a while before bed Time.

  • If the room was brighter
  • If the room are brighter
  • Had the room been brighter
  • No improvement

Answer: 3

Question 20: The intruder stood quietly for few moments

  • for few time
  • for moments
  • for a few moments
  • No correction required

Answer: 3

Infosys Placement Papers Of Technical RoundIn the below section, we are providing some Technical Round questions which usually asked by recruiter:

  • What is the most efficient way to store flag values?
  • What is meant by “bit masking”?
  • Is it better to bitshift a value than to multiply by 2?
  • Can you explain the PDCA cycle and where testing fits in?
  • What is the difference between white box, black box, and gray box testing?
  • Can you explain usability testing?
  • Explain the concept of Reentrancy?
  • What are short, long and medium-term scheduling?
  • What is the most important feature of Java?
  • What is the difference between a JDK and a JVM?

Infosys HR Interview Questions:In the below section, we are providing some interview questions which usually ask in interview session.

  • Tell me about yourself.
  • Being an electronics student why you want job in software industry?
  • Entry Level and Help Desk- for those who are starting out in the IT field
  • Give us an example of how you handled a conflict with another employee?
  • How do you feel about working nights and weekends?
  • What is the difference between hard work and smart work?
  • Give me an example of your creativity.
  • They asks about hobbies, achievements, extracurricular activities (so mention everything properly in your resume, they will ask questions based on what all you have written in your resume).
Infosys solved Placement Papers Official Link
Infosys Placement Papers With Answers Get PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *